Tuesday, August 23, 2011

SINGAPURA


Hari Ahad lepas 22 Aug 2011, teman, isteri dan 2 org anak melepasi tambak Johor ke Temasek sekali lagi untuk merasai suasana flea marketnya sama seperti di Amcorp Mall. Inilah pertama kali teman dapat tengok suasana di sini sebab trip yg lepas tak sempat.  Akan tetapi suasananya tidak seperti di Amcorp Mall yg lebih meriah lagi. Banyak juga teman tengok barang Negara kita berada di sini di sini ..sedih rasanya barang kita di tempat orang. Kalu boleh lah runner2 kita ni tak payah lah jual di sini sebab orang kita pun ramai yg mampu beli...

Ini Mr Wing, salah seorang pemilik kedai antik di sini berasal dari Hong Kong. Beliau tidak faham berbahasa Melayu. Org nya amat peramah dan teman senang dengan dia. Ini teman dapat selamatkan dan bawa balik semula ke Malaysia.


Buku cenderamata Hari Kebangsaan Malaysia Tahun 1978, oleh Akhbar Sing Pin Jih PaoAlbum Kenangan Perayaan Malaysia 16hb September 1963dan cenderamata yg berupa 12 sudu perak mempunyai lambang 11 Negeri Tanah Melayu dan Singapura.

Setelah selesai teman terus ke Restoran Zam Zam, perkena Murtabak Singapore dan Nasi Biryani untuk berbuka puasa.
1 comment:

  1. Waah! Menarik! Teman kalau ke Singapura mesti pekena Lamb Chop Singapore! Sedap woo!! Botol yang mike tempah tu teman belum ambik lagi, kena balik kampung ambik, lepas raya nanti..

    ReplyDelete